Choose Market

'World Heritage Center - Wadden Sea' i Lauwersoog, Nederlandene

Midt imellem det imponerede Vadehav og naturreservatet 'Lauwersmeer National Park' i Lauwersoog Nederlandene, er etableringen af det nye formidlingscenter 'World Heritage Centre' i fuld gang og forventes at slå dørene op i år 2024.  

Missionen med det nye Vadehavscenter er at give de besøgende mulighed for at opleve Vadehavet, Nederlandenes eneste naturrelaterede UNESCO verdensarv, på helt tæt hold, samt at formidle hvor unik og uundværlig Vadehavet er – i særdeleshed for fremtidens generationer. 

Anerkendt dansk arkitekt i spidsen
Ligesom Vadehavscentret i Ribe, er det den talentfulde og anerkendte, danske arkitekt, Dorte Mandrup, som står bag designet af det nye formidlingssted, der skal være bindeled mellem menneske og natur i Lauwersoog. Det er os en kæmpestor ære, at vi er udvalgt vandbehandlingsentreprenør, ligesom vi var i forbindelse med opførelsen af Vadehavscentret i Ribe.



Forskningscenter, Dyrehospital og Rehabiliteringscenter  
Det nye vadehavscenter får sit helt eget 'state-of-the-art' laboratorie, der skal styrke havforskning, viden og entreprenørskab i Vadehavsregionen.

Centrets tilknyttede forskere fra hele verden, eksperimenterer med innovative, bæredygtige projekter og teknologi, der har til formål at beskytte og bevare regionens økosystem.

Udover forskning på højeste plan, har Vadehavscentret også sit helt eget dyrehospital og rehabiliteringscenter i verdensklasse. Her er dyrlæger med speciale i havdyr tilknyttet med henblik på at behandle Vadehavets lokale sårede eller syge havdyr.

 

Aqua-Tekniks rolle
For det store, flotte oplevelsescenter, skal Aqua-Teknik udføre komplette 'Life Support Systems' / biologiske vandbehandlingsanlæg for centrets bassiner, hvor de syge og sårede sæler skal opholde sig under behandlingsforløbet.

I centrets udstillingsområde, får gæsterne mulighed for at kigge ind til sælerne igennem store akrylruder og dermed få indblik i de legende sælers adfærd under vandoverfladen.

Høje krav til vandkvaliteten
For at skabe den bedst mulige oplevelse for de forventningsfulde besøgende, stilles der store krav til vandkvaliteten og dermed vandbehandlingen, da sigtbarheden i bassinerne skal være yderst god for at kunne se sælerne under vandet. Grundet sælernes pels og måltiderne, som de nyder i vandet, skal vandbehandlingsanlægget både kunne filtrere alt lige fra store mængder skidt og snavs til mikroskopiske partikler i vandet.



Tromlefiltre, Proteinskimmere og UV-anlæg
Med henblik på at imødekomme de høje krav, der stilles til vandkvaliteten, bliver de biologiske vandbehandlingsanlæg udstyret med blandt andet selvrensende tromlefiltre, automatiske proteinskimmere med ozonreaktor, samt UV-anlæg.